Svømning

Begynder niveau

Her kan du lære om hvordan du kommer i gang med at svømme crawl. Du vil lære om de basiske tekniker og øvelser som du skal bruge når du skal lære at svømme crawl.

Mellem niveau

Her kan du lære om lidt mere tekniske øvelser i crawl. Vi vil kigge på “catch” i vandet, dine ben og armes koordination og kroppens bevægelse i vandet, samt korrekt vejtrækning.

Øvet Niveau

Her vil vi gå i detaljer med din teknik, din position i vandet, dit træk og dine kropsholdning. Vi vil kigge på forskellige stilarter af crawl og kigge på hvad der passer bedst til nettop den distance du skal lave. 

Elite niveau

Her vil vi kigge på din træningsmængde, fart og teknik og arbejde med din individuelle stil i vandet. Der vil være fokus på intervaltræning og øge din fart i både polen og åbentvand. 

Fra Begynder til eltie, hvad skal der til?

Vi har alle prøvet det. Du er startet på noget nyt og spændende, men du er ikke sikker på, hvordan og hvad du skal gøre for at nå dit mål. Triathlon stiller ofte udøverne i mange svære læringsitiationer, som kræver både tåldmodighed og tid, for at nå sit mål. Det er ikke fordi det er svært at finde information om, hvordan du skal træne, men ofte er der stor forskel på, hvad folk mener man skal gøre for at træne korrekt. Selv blandt de professionelle trænere er der stor forskel på, hvilke teknikker og øvelser de mener du skal kunne for at klare dig igennem. Her på Triathlonguiden sætter vi en stor ære i, at give dig de rette viden på dit niveau, således du selv kan vælge de rette teknikker der passer lige præcis til dig, basseret på et videnskabeligt faktuelt vidensgrundlag. Ofte ses det, at det er dygtige udøvere af triathlon, som der lyttes til. Problemet ved at lytte til en, som er på et andet niveau end en selv er, at man ikke kan overdrage hans/hendes erffaring direkte til ens eget niveau. Derved opstår der stor chance for at du komme til at træne forkert. Dette åbener op for en stor chance for skader og en dårlig oplevelser når du skal igang. Brug altid fornuften og lyt til dig selv og din krop. Det tager tid at bygge sin krop op til at nå det mål du gerne vil og der findes ingen magiske midler eller trænignøvelser der kan få dig hurtigere i mål. Vi anbefalder at du har tålmodighed, motivation og god tid og starter småt ud. Så ender du måske med en teknik som videoen neden under af Sun Yang 1500 m verdens mester i freestyle/crawl. 

God træning til jer alle.

Tålmodighed

  Svømning er ligesom alt andet sport, det man kalde mekanisk læring. Det vil sige at det kræver tid for at kroppens neve system og hjernen har dannet “muscle memory”, i forhold til de teknikker du træner. Børns hjerner indeholde langt flere spejlneuroner end voksne og derfor langt mere modtagelige over for nye indtryk og danner derfor langt hurtige hukommelsesveje i hjernen til at huske bestemte øvelser. Derfor er kræver det en større mængde træningstid som voksen at få tekniken på plads. Værd tålmodig i sær med svømmedelen. Det er den der tager længst tid og mest arbejde, for at opnå en god teknik.   

Crawl for begynder

Sandheden er at Crawl er en teknisk krævende sportgren at lære. Mange voksne som først har lært, at svømme crawl som har ofte lært at svømme med forkert teknik. Deres teknik er indarbejdet forkert, hvilket leder til skader i skuldre, ryg og nakke. Så hvis du skal til at lære at svømme crawl nu skal brug tiden på, at lære det korrekt. Når først man har dannet sig et mønster i hoved, så er det meget svært at lave om på. 

Begynder Niveau

Her kan du lære om hvordan du kommer i gang med at svømme crawl. Du vil lære om de basiske tekniker og øvelser som du skal bruge når du skal lære at svømme crawl. Samt andre øvelser til at øge din styrke, smidighed og styrke. Lær at blive et med vandet.

Lær mere

Mellem Niveau

Her kan du lære om lidt mere tekniske øvelser i crawl. Vi vil kigge på “catch” i vandet, dine ben og armes koordination og kroppens bevægelse i vandet, samt korrekt vejtræk

Lær mere

Øvet Niveau

Her vil vi gå i detaljer med din teknik, din position i vandet, dit træk og dine kropsholdning. Vi vil kigge på forskellige stilarter af crawl og kigge på hvad der passer bedst til nettop den distance du skal lave. 

Lær mere

Elite niveau

Her vil vi kigge på din træningsmængde, fart og teknik og arbejde med din individuelle stil i vandet. Der vil være fokus på intervaltræning og øge din fart i både polen og åbentv

Lær mere

Nå dit mål

Kom i gang med at træne på den korrekte måde og brug triathlonguiden til at hjælpe dig med at nå dit mål. Like os gerne på facebook. Join vores træningregi og få resultater på den rette måde.

Back to the top